Ladataan Tapahtumat

Maisemasuunnittelijat ry järjestää: Miniekskursio Jyväskylässä Design Alosen valotaidepuistossa 18.11.2022

18 marraskuun, 2022 @ 16:00 - 18:00

 

Tervetuloa mukaan Maisemasuunnittelijat ry:n miniekskursiolle marraskuussa! 18. marraskuuta klo 16-18 pääsemme tutustumaan Design Alosen teoksiin ja Pykälistön alueeseen taiteilijoiden opastuksella.

Tutustu Karin ja Samulin teoksiin sekä Pykälistön alueeseen: https://www.designalonen.fi/

”Pykälistön alue on rakentunut kahden vuosikymmenen ajan. Alunperin alue on uudiskäyttöön valjastettu VR:n vahtitupa-alue vuodelta 1898. Alueella oli vanha ratavartijan vahtitupa, ulkorakennus ja maakellari. Alkuperäiset rakennukset on tehty arkkitehti Bruno Granholmin tyyppipiirustusten mukaan, kuten monet muutkin Haapamäki-Jyväskylä-Suolahti -rautatien rakennukset.

Pahasti rapistuneet rakennukset vaativatkin paljon työtä, ja entisöintityöt käynnistyivät keväällä 1999. Entisöintiprojekti toteutettiin yhteistyössä museoviraston ja Jyväskylän kaupungin rakennusvalvontaviraston kanssa. Kansallisromantiikkaa ja nikkarityyliä uhkuva Pykälistö puurakennuksineen saatiin heräämään uudestaan henkiin entisöintien myötä.

Alueen seuraavat vaiheet olivat työtilan rakentaminen paikan henkeen saumattomasti sovittaen, ja junavaunujen hankkiminen. Junavaunuja on neljä, ja ne toimivat näyttelytiloina. Paikkaa on määrätietoisesti kehitetty vuodesta toiseen, ja paikan eteen tehty työ onkin tuottanut paikalle aivan omanlaatuisensa hengen.”

 

Mukaan mahtuu 20 yhdistyksen jäsentä.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistuminen on maksuton. Mahdolliset peruutukset tulee tehdä 1.11. mennessä osoitteeseen henna.vaisanen@fcg.fi. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista laskutetaan 25 € sanktio.

Kohde sijaitsee osoitteessa Laukaantie 30 40320 Jyväskylä, noin 6 km päässä Jyväskylän keskustasta. Paikalle saavutaan omin kulkuneuvoin tai julkista liikennettä hyödyntäen.

Jaa tapahtuma

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lisätiedot

Päivämäärä:
18 marraskuun, 2022
Aika:
16:00 - 18:00
Hinta:
Vapaa

Järjestäjä